Scroll or use arrow keys to navigate the site

Nyfødt

Når bør jeg booke tid?
Du kan når som helst kontakte meg i løpet av graviditeten og gi meg termindatoen, så booker vi tid når du kommer hjem fra sykehuset.
Den beste tiden å fotografere på er når babyen er 5-10 dager gammel (og helst ikke etter de er 14 dager gamle), da de er på det søvnigste stadiet i livet 🙂 Etter dette er de ikke lenger like fleksible, og det vil være vanskeligere å posere de. Jo mer de sover under fotograferingen, jo mer variasjon vil det kunne bli i bildene da de fleste poseringer er avhengig av at babyen sover.
Med babyer som er eldre enn 14 dager gamle blir det ofte mer fokus på enkle og naturlige bilder.

Klær og rekvisitter
Er det spesielle leker, kosedyr, effekter og rekvisitter du ønsker å ha med på bildene, så ta gjerne dette med. Om du ønsker at vi skal flette inn noe som har med yrket eller hobbyen til mamma eller pappa, for eks. fotball, musikk, bil, motorsykkel, så ta med en fotball, et fotballskjerf, en hjelm, et musikkinstrument etc.
Klær med nøytrale farger. Ikke kritt hvitt eller helt svart! Ingen striper, logoer eller sterke farger da dette vil ta fokuset bort fra den/de som fotograferes. Dette gjelder også foreldre og søsken som evt. skal være med på noen bilder.
Utover dette har jeg det som trengs, som hårpynt, bleiecovers, skjørt, luer, kosebamser, pledd, kurver og andre rekvisitter.
Det blir som regel veldig enkelt uten mye klær (bleie med bleiecover, skjørt, kun lue, kun bleie og bukse osv.)
Ta på babyen løse klær! Dette fordi det ikke skal bli ekstra merker på huden. Helst ikke klær som må tas av over hodet. Omslagsbody er supert! Alt for å ikke vekke babyen om h*n sover 🙂

Det kan være lurt for foreldre å ha med en ekstra overdel til seg selv også, da det ofte kan bli gulpeflekker eller uhell dersom bleia tas av 🙂 Spesielt dersom foreldrene skal være med på noen bilder selv.

Hva bør jeg tenke på før og under fotograferingen?
Om det er mulig, hold babyen våken en stund før dere kommer til studio. Vent også med å mate h*n frem til etter dere har kommet dere på plass i studio slik at vi begynner fotograferingen med en mett og (forhåpentligvis) søvnig og fornøyd baby.

Vær så snill og ikke stress! Når dere som foreldre stresser, blir babyen urolig også. Jeg har satt av mer enn god nok tid til å få fine bilder av den lille så ikke ta på vei om babyen ikke vil sovne. Vi tar den tiden vi trenger for mat, trøst, skift og byssing. Vi vil nemlig aller helst ha sovende babyer på bildene, ellers blir det mye armer og bein i tillegg til lite variasjon i poseringer osv. Om det så skulle være at den lille bare er urolig i flere timer og det ikke er noe søvn i sikte så setter vi opp en ny tid om en dag eller to.

Husk! Jeg finnes ikke stresset under disse fotograferingene, så ikke tenk på at jeg venter og synes dette tar lang tid. Det er bare slik det er 🙂 Nyfødtfotografering tar skjeldent mindre enn 3-4 timer og det tar fort 1 time før vi får satt ordentlig i gang med tanke på søvn. Vær forberedt på en del venting.

Det beste er om du/dere sitter ned og slapper av mens jeg får låne den nye verdensborgeren 🙂 Så sier jeg i fra om jeg trenger deg/dere. Jeg forstår at det for enkelte kan være litt skummelt å la en fremmed flytte rundt på det nye mirakelet, men jeg har god erfaring med babyens sikkerhet som min 1. prioritet, så de er trygge hos meg. Slå dere ned i sofaen og dere en liten lur! 🙂

Husk å ta med nok bleier, da det ofte blir en del skift 🙂 Jeg har også ekstra bleier og underlag til stellebord om det trengs.

Ta med smokk (selvom babyen ikke bruker det).

Ta med en ekstra flaske med melk slik at jeg kan mate babyen uten at h*n blir forstyrret med stemmen og lukten av mamma 🙂 Selvom babyen kanskje ikke tar flaske ennå.

Ikke spis sterk mat 48 timer før fotograferingen, dette kan gjøre at den lille blir mer urolig mtp. melken 🙂

I studio tilbyr jeg kaffe, te og kakao. Ta gjerne med matpakke om dere ønsker det 🙂 Benytt anledningen til å puste ut litt.

Det hender jeg trenger litt hjelp av en forelder under enkelte settinger for sikkerhet, da gir jeg beskjed.

Det er ikke alltid foreldrene selv (spesielt den nybakte mammaen) ønsker å være med på bildene, men jeg prøver å få til et par stykker på slutten av fotograferingen. Det ender nemlig med at det kan være nettopp disse dere vil sette mest pris på 🙂 Det er bare å la være å plukke ut disse bildene i etterkant, men dere får da valget 🙂

Kan søsken være med på bildene?
Om dere ønsker å ha med søsken på noen bilder sammen med babyen anbefaler jeg at de er med på slutten av fotograferingen, slik at all oppmerksomhet blir på babyen, som tar aller mest tid denne dagen. Det kan også fort bli kjedelig for søsken å vente så lenge.

Når er bildene klare?
I løpet av en dag eller tre får du tilsendt en link med de uredigerte bildene. Dere sitter hjemme i fred og ro og plukker ut de bildene dere ønsker for jeg redigerer de så raskt det lar seg gjøre 🙂 Deretter får dere en ny link hvor dere kan laste ned de ferdig redigerte bildene i farger og svarthvitt på et nettgalleri.

Hvordan booke tid?
Kontakt meg her på hjemmesiden under «Kontakt meg», da skjemaet blir sendt direkte til min e-post eller send meg en melding på facebook.
Du kan også sende melding eller ringe meg på 98 60 60 48, men da kun på hverdager kl. 10-17. Jeg svarer så fort jeg kan 🙂

Er det tillatt å ta bilder under fotograferingen?
Dersom dere ønsker å ta et par «behind the scenes»-bilder så er det ok, men ikke nærbilder av mine oppsett, rekvisitter og poseringer.
Om dere tar bilde av meg som en del av settingen så gjerne send meg det på messenger 🙂 Jeg trenger alltid «behind the scenes»-bilder på instagram 🙂

Blir bildene brukt på nett?
Dette er selvfølgelig helt opp til dere. Jeg setter alltid stor pris på å få bruke bildene jeg tar av dere da det er viktig for meg å vise frem arbeidet mitt til andre potensielle kunder og bygge opp portfolioen 🙂

Betaling
Dere mottar faktura i etterkant av fotograferingen. Fakturaen har 10 dagers betalingsfrist.

Priser på fotografering + digitale bilder + bildeprodukter finner du HER.

Bildet er beskyttet og kan ikke lastes ned!