fbpx
  /  Barn, søsken & familie

BARN, SØSKEN & FAMILIE

Fotografering i studio eller ute på location?
I studio blir det mer oppstilt og «rent», mens det ute ved vannet, i skogen eller i byen blir mer «liv» i bildene. Dette er smak og behag og begge deler er gode valg ♥ Ta en titt under galleriet for eksempler.

Klær & rekvisitter
Er det spesielle leker, bøker, dukker, kosedyr, effekter og rekvisitter du ønsker å ha med på bildene så ta gjerne med dette.
Klær med nøytrale farger. Ikke helt svart! Ingen striper, logoer eller sterke farger da dette vil ta fokuset bort fra den/de som fotograferes. Kjempe fint om dere matcher, uten å bli for like. Velg gjerne farger dere kan tenke dere å ha på veggen. Dersom dere velger å ta med kjole til de minste jentene, husk å ta på nøytralt bleiecover eller shorts under slik at bleia ikke synes på bildene når de sitter, løfter på kjolen etc.
Husk på sokkene! Nøytrale sokker også, ikke lilla med grønne prikker på ♥ Om noen har neglelakk på, husk også på at den bør være hel og fin.
Fargene på klærne til alle som skal være med på bildene bør matche.
1-2 antrekk.

Hvor lang tid tar fotograferingen?
Ca. 1 time. Ikke nødvendig å komme før avtalt klokkeslett, med mindre annet er avtalt.

Studiofotografering
For å få barnet til å smile/le/se i retning kameraet er det ofte behov for at foreldre eller andre som er med barnet til studio hjelper til bak kameraet ♥ Det blir ofte rene treningsøkten når de minste må settes tilbake på bakgrunnen igjen og igjen da de gjerne heller vil bak i hylla og finne leker isteden ♥
Det er lov å ta korte pauser om barnet er tørst eller begynner å bli lei.
For familiefotografering i studio er det begrenset plass med tanke på bakgrunnen. Inntil 5 stk. inkl. barn.

NB! Om dere har med snacks til barna under fotograferingen, ta med noe som ikke lager flekker på klær og andre stoffer. Det vil si IKKE sjokolade!

Utendørsfotografering
Ute er det mye mer plass å boltre seg på og mange flere valg av bakgrunner! Vår, sommer, høst og vinter! Hver årstid har sin sjarm ♥
Mer naturlige bilder, men en del oppstilte også.

HUSK!
Det er som regel en veldig dårlig idé å ha fotografering med små barn rett etter barnehagen da de er slitne, sultne og trøtte. Dersom vi setter opp tid på ettermiddag er det lurt å holde barnet hjemme fra barnehagen denne dagen om mulig. Og sørg for at barnet har spist og sovet før fotografering (selv om soving ikke alltid er like lett å planlegge).

NB! Alle som skal være med til studio må være friske – ingen sykdomssymptomer!

Når er bildene klare?
I løpet av noen dager får dere tilsendt en link til et nettgalleri hvor dere kan se de uredigerte bildene. Disse har et vannmerke over seg som vil bli fjernet etter bildene dere ønsker er plukket ut. Dere sitter hjemme i fred og ro og plukker ut de bildene dere ønsker ♥ Deretter får dere en ny link hvor dere kan laste ned de ferdig redigerte bildene i farger og svarthvitt på et annet nettgalleri etter fakturaen er betalt.
Husk at galleriet stenges etter 5 dager så plukk ut bildene i tide! Det koster kr. 300 å åpne det igjen.

Er det tillatt å ta bilder under fotograferingen?
Kun bilder (ikke video) med mobil er tillatt under fotograferingen.

Blir bildene brukt på nett?
Dette er selvfølgelig helt opp til dere. Jeg setter alltid stor pris på å få bruke bildene jeg tar av dere da det er viktig for meg å vise frem arbeidet mitt til andre potensielle kunder og bygge opp min portfolio ♥

Betaling
Dere mottar faktura etter bildene er plukket ut. De ferdig redigerte bildene sendes etter denne er betalt. Fakturaen har 10 dagers betalingsfrist.

Priser på fotografering + digitale bilder finner du HER
Priser på bildeprodukter finner du HER
Klestips til fotografering finner du HER

Bildet er beskyttet og kan ikke lastes ned!