fbpx
  /     /  Italia & frieri!

Før jeg ble gravid var planen å dra til Italia med bil. Jeg satt i latterlig mange timer og googlet hoteller, steder, aktiviteter og reiserute. Så fant vi ut at vi kanskje skulle ta en enklere reise i år og heller dra til Italia neste år. Planen ble fort endret da vi fikk positiv graviditetstest.. vi måtte bare få til en ordentlig kjærestetur før det kommer en liten en i hus! Og slik ble det ♥

Noen endringer ble det på veien, men slik blir det noen ganger ♥

Dag 1

Larvik-Hirtshals med SuperSpeed, gjennom Danmark (innom Luksusbaby i Aalborg selvfølgelig) og neesten straka vegen til Frankfurt i Tyskland. Kun mat og små pauser på veien. Tyskland er utrolig kjedelig å kjøre gjennom når man kjører autobahn hele veien, det mest spennende på veien er maisåkre og vindmøller. Men én ting skal de ha, de har utallige rasteplasser med toalett og matsentre på veien! Det er jammen godt å endelig komme frem til hotellet etter en laaang dag med kjøring. Motel One Frankfurt Airport – sove!

Husk! Kjøp miljøoblat på en Dekra-stasjon før du kjører inn i Tyskland dersom du skal gjennom områdene disse gjelder for.

Dag 2

Gjennom resten av Tyskland og Sveits. Vakker natur i Sveits, men ingen steder å stoppe for å ta bilder da vi, for å spare tid, lot være å ta den kronglete veien man egentlig bør ta når man først er i Sveits. Så var vi endelig i Italia! Og dere. Trafikkregler på motorveiene her i landet.. the rules dont apply to italians. Fartsgrenser blir sett på som anbefalinger og dersom lastebilene vil inn i fila di, venter de ikke på at du har flytta deg.

Det ble mørkt før vi kom frem til hotellet denne dagen også. I Sommacampagna, ikke så langt unna Verona. DB Hotel Verona Airport And Congress – spise på rommet og sove!

Dagens konklusjon: Vi er ganske tøffe som tør å kjøre denne turen.

Husk! Kjøp motorveivignette før du kjører inn i Sveits!

Dag 3

Offisiell start på ferien i dag! Til Firenze. Vel, ihvertfall utkanten av byen en liten tur, før Montepulciano. Her skulle jeg gjerne hatt hytte jeg kunne dratt til hver eneste helg ♥

Toscana er bare vakkert! Med vingårder, oliventrær, grønt grønt grønt, daler og sjarmerende murhus. Her ble vi i to netter ♥

Vi dro til Crete Sinesi Vista i Val d’Orcia i kveld, for å ta de første bildene på turen.

Middag på en pizzeria i Montepulciano – noen minutter unna vårt koselige hus (Agriturismo Cavalierino).

Dag 4

Til Siena i dag! Koselige trange gater, suvenirshopping og isspising. For en vakker by ♥

Masse folk ute i dag, så det ble takeaway fra samme pizzeria i kveld.

Dag 5

Til Pompei i dag! Her gikk vi noen timer i steikende sol. Jeg må innrømme at jeg ikke tåler varme noe særlig bra. Samme hvor jeg er. Hjemme i hagen eller på tidenes ferie i Italia – jeg fikser ikke varme. Ikke laget for det what so ever. Varmt eller ei, rart å gå rundt på dette området med Vesuv i bakgrunnen.

Så gikk ferden videre til den fine leiligheten vår i Sant’Agnello (Villa Vittoria). Her ble vi i to netter.

Sorrento, en 20 minutters gåtur fra leiligheten, er en så koselig by. Pasta på kjæresten og Gnocci på meg, på restauranten Basilico Italia ♥

Hjelpe seg, alle sengene i Italia er såå harde! Og de har ikke dyner, kun tynne laken. Men de fleste har varmepumper heldigvis. Holdt allikevel på å fryse i hjel noen netter.

Dag 6

Dagstur til Amalfi og Positano med båt i dag! Ekstremt varmt, men glad for å ha sett Amalfikysten på nært hold, og fra dette perspektivet. Pizzeria i gatene i Amalfi. Trappene opp i Positano er bare til å dåne av, og må oppleves. Helst ikke i den verste varmen så det går an å nyte det litt mer enn det vi gjorde. Kom ikke unna suvenirshopping i dag heller ♥

Takeaway på senga fra en svært populær restaurant rundt hjørnet vi fikk anbefalt av den hyggelige verten.

Dag 7

Til Marotta! Et ordentlig møkkahotell (Hotel CasaDei), men vi fikk nå iallefall endelig badet i sjøen! Det var nydelig!

Dag 8

Til Marghera (hu Venezia Camping in Town). Helt genialt konsept! Ryddig og rent område med mange mange campinghytter i søte små gater. Vi tok stedets shuttlebuss inn til Venezia som er ca. 15 min unna. Her var vi i et par timer med kamera på skuldra og fikk med oss Markusplassen, Sukkenes Bro og en liten tur med gondoltaxi før vi gikk tilbake til der bussen skulle gå fra igjen.

På en av de aller siste broene lurte Tomas på om jeg ikke skulle ta bilde av kanalen – for det gadd jeg nemlig ikke på den broen han prøvde seg på litt tidligere. «Jaja, enda en kanal» tenkte jeg, og knipset i vei. Takk og lov for at jeg gjorde som han sa, for da jeg snudde meg tilbake til han, sto han på kne, på det øverste trappetrinnet. Det skal sies at han har tulla med dette x antall ganger før, så min første reaksjon var «ikke tull da, kom deg opp». Men det var ikke tull denne gangen ♥ Han spurte meg en gang til, og jeg sa selvfølgelig «JA, DET VIL JEG!» Plutselig gjorde det meg ingenting at det var grusomt varmt. Da er du ganske så lykkelig, når du heter Ann Kristin Brandt, og ikke bryr deg om at du er glovarm en solrik dag etter å ha gått og gått skal jeg si deg. Jeg elsker deg så innmari høyt, forloveden min ♥ Det kunne ikke blitt en bedre dag sammen med deg!

Dette var det siste bildet jeg tok før jeg snudde meg rundt til synet av han på kne ♥

Kommer alltid til å huske denne brua. Jada jada, kliss klass ♥

Dag 9

Til Verona! Kjørte rundt i den veldig trange byen og fikk kjenne på det faktum at vi skjønner hvorfor italienerne har små biler. Ikke bare bare å finne fram til ledige parkeringsplasser i nærheten av Juliets balkong, så vi kjørte videre til et kjøpesenter i utkanten av byen. De hadde nemlig PRIMARK! En smågira Anki gikk seg nesten bort i det søte babytøyet og gjorde så godt hun kunne for å ikke ta helt av. Jeg var tross alt bare 11 uker på vei.

En pause på rommet vårt på Hotel La Caporala mens vi ventet på at det snart skulle mørkne. Da dro vi nemlig til Parco Termale Del Garda – en termisk innsjø med forskjellige boble- og massasjebad og nyyydelig varmt vann! Her kunne jeg fint bodd. Hadde lett badet her hver dag. Et av turens høydepunkter ♥

Etter en lang dag ble det mat på rommet til kvelds – koselig med mat på senga etter besøk i matbutikken. Det er litt av sjarmen med å være på tur synes jeg. Det er så morro å gå i matbutikker når man er i utlandet. Også et høydepunkt for denne jenta. De har jo så mye vi ikke har her i Norge.

Dag 10

I dag begynte hjemreisen. Jeg våknet syk og var det hele dagen, så jeg klarte ikke å kjøre et eneste sekund. Ut av Italia, gjennom Brennerpasset (Østerrike) og laaangt opp i Tyskland til vi endelig kom frem til Fernweh Harz – overnattingsstedet vårt i Seesen. Med tykke dyner! Det var en enorm lettelse å endelig komme frem dit, både for sjåføren og syklingen.

Husk! Kjøp motorveivignette for Østerrike før du kjører ut av Italia!

Dag 11

Jeg er fremdeles ikke i slaget, så den gode kjæresten min – unnskyld, forloveden, måtte kjøre i hele dag også. Gjennom resten av Tyskland, hele Danmark, Hirtshals-Larvik ferja og så hjem, kjære hjem. Det var nydelig å ikke skulle ha så lange kjøreturer etter vi kom hjem. Men ville ikke byttet bort turen vår for noe ♥ Vi har sett så mye på kort tid, og føler oss som ekte globetrottere etter dette eventyret. Men.. neste gang flyr vi 😉

Bildet er beskyttet og kan ikke lastes ned!